Cellulóz Szigetelés Kecskemét

Bevezetés

A hőszigetelés során alkalmazott technológiai eljárások, valamint a felhasznált anyagok alapjaiban befolyásolhatják az új építésű családi házban eltöltött mindennapjainkat. Az adott klímához igazodva kiválasztott, majd szakszerűen végrehajtott hőszigeteléssel minimális zöld lábnyomot hagyunk magunk után, és a komfortérzetünket is növelhetjük. Ennek a célnak az elérése érdekében az egyik legjobb eszköz a cellulóz felhasználásával elkészített hőszigetelés. A cellulóz szigetelés egyszerre hatékony, minőségi és környezetkímélő, ezáltal ideális választás egy modern családi házak építése során. A cellulóz szigetelés egy olyan papíralapú hőszigetelés, amelyet újságok hulladékpapírjának újrahasznosításával állítanak elő. Ez azt jelenti, hogy a cellulóz rostokat (a fa természetes rostjait) újságpapírból nyerjük ki. Mivel a cellulóz szigetelés előállítása során papírt használunk fel, így nem csak természetbarát megoldás, de az emberi egészségre teljesen ártalmatlan. További nagy előnye, hogy nem csak új családi ház építése során használható fel, de felújítások során szintén alkalmazható és üzemben előre elkészített falelemek szigetelésére is alkalmas.

cellulóz szigetelés
 

Cellulóz szigetelés tűzállósága

Tekintettel arra, hogy a cellulóz szigetelés papíralapú, így nagyon fontos a lakóépületektől elvárt tűzállóság garantálása. A Magyarországon forgalomba hozott cellulóz alapú szigetelések tűzveszélyessége B2-től egészen E kategóriáig terjed. Ennek megértéséhez tudnunk kell, hogy a tűzveszélyességi szempontból legbiztonságosabb termékek A1 kategóriába sorolhatóak, a legrosszabbak pedig F osztályúnak minősülnek. Az E osztályba sorolt termékek elősegítik a tűz kialakulását, tesztelésük során jellemző az ugrásszerű hőmérséklet növekedés, és a hirtelen történő tűzterjedés. Mivel a tetők esetében faszerkezetekről beszélünk, ezért ez egy nagyon fontos szempont. Emiatt lakóépületek esetében nagy hangsúlyt kell arra fektetni, hogy a lehető legjobb tűzvédelmi kategóriával rendelkező cellulóz szigetelést válasszuk. Jelenleg az egyik legjobb választásnak az Ecowool tűnik, ami egy tűzbiztos anyag, így jó hatásfokkal gátolja meg az épülettűz terjedését. Az anyagot különböző vegyszerekkel, első sorban boraxxal és borsavakkal kezelik, amelyek kémai tulajdonságaiknak köszönhetően gátolják az anyag égését.

A cellulóz szigetelés előnyei:

  • - kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik;
  • - résmentes szigetelést tesz lehetővé a nehezen hozzáférhető helyeken is;
  • - a megfelelően kezelt cellulóz szigetelés ellenáll a nedvességnek (gombásodásnak) és;
  • - kiváló természetes zajgátló.

Ezen a tulajdonságok összessége teszi hatékonyabbá a hagyományos szigetelésekkel szemben a cellulóz szigetelést.

Cellulóz szigetelést az alábbi esetekben alkalmazhatunk:

  • - tetőszerkezetek építése, felújítása;
  • - födémek építése;
  • - ferde síkok és függőleges falszerkezetek szigetelése.

Cellulóz szigetelés Kecskemét

A cellulóz kiemelkedő hőszigetelő értéke a felhasznált nyersanyagokban rejlik. Ezek a farostok a fa általános tulajdonságaival rendelkeznek: alacsony hővezetés, pára szabályozás és a légzés. A cellulózszigetelés által nyújtott előnyöket minden évszakban érezhetjük, ami különösen előnyös tulajdonság a kontinentális éghajlati viszonyoknak kitett Magyarországon. A téli időszakban hőtartó képességével járul hozzá a fűtésköltségek minimalizálásához, majd ezt követően nyáron lelassítja a falak és a tetőszerkezet átmelegedését, amivel csökkenti a felmerülő hűtésköltségeket (légkondicionálás, ventilátorok áramfogyasztása). Emellett a szigetelőanyag természetese páraszabályozása védi a faszerkezeteket az elöregedés és a gombásodás ellen. Arról se feledkezzünk meg, hogy a modern életvitel velejárója a rengeteg zajhatás, ami ellen kifejezetten jól működik a cellulóz szigetelés résmentes kitöltéssel elért természetes hangszigetelő képessége. Ahogy már korábban hangsúlyoztuk, a cellulóz szigetelőanyag jól alkalmazható szűk és nehezen hozzáférhető helyeken is. A résmentesség eredményeként a csatornák, fürdőszobák és mellékhelyiségek által okozott zajterhelés jelentősen csökkenthető.

A cellulózszigetelés az egyik legköltséghatékonyabb módja a hőszigetelésnek, mivel teljes mennyiségben felhasználható, így ellentétben a hagyományos szigetelőanyagokkal, a cellulóz esetében nem kell számolni szabási veszteséggel. A befújásos technológiával szakszerűen és rendkívül gyorsan helyére kerül a szigetelőanyag. A befújásos technológia biztosítja a résmentességet és a szakszerű, gyors munkát. A szigetelőanyag biológiailag védett (antipyrent és antisepticet tartalmaz), így meggátolja a baktériumok elszaporodását és a penészgomba megtelepedését.

Cellulóz Szigetelés Kecskemét

Összegzés

Ahogy fentebb már hangsúlyoztuk: amennyiben cellulóz hőszigetelést alkalmazunk akkor, biztosak lehetünk abban, hogy tettünk a környezetvédelem érdekében, hiszen a cellulóz zöld. Ez alatt azt értjük, hogy javarészt újrahasznosított újságpapírról van szó, ami mentes minden károsanyagtól, szárai nem mérgezőek, mivel a legtöbb adalék természetes. Használata megtérül, mivel előnyös tulajdonságainak köszönhetően télen hőszigetel, nyáron pedig nem hagyja, hogy olyan gyorsan átmelegedjenek a falak és a tetőszerkezet.

Mivel résmentesen fújható, így szakszerű alkalmazása során még a legkisebb üregek sem maradnak kitöltetlenül, legyen szó tetőszerkezetről, vagy falazatról. A befújásos technológia nagy előnye, hogy nem kell számolni szabási hulladékkal, aminek nem csak a pénztárcánk, de a környezetünk is örülni fog. Valamint, mivel fújható hőszigetelésről van szó, ezért a lakás átépítésekor kiszedhető, újra felhasználható.

A cellulóz szigetelés legnagyobb fegyvere a felhasznált anyagokban rejlik, ami rés és hézagmentes szigetelést garantál. Emellett az is nagyon fontos, hogy a cellulózban a penészgomba sem telepedhet meg és a rágcsálóknak sem nyújt menedéket. A cellulóz szigetelés telepítése azonban mindenféleképpen szakembert és megfelelő eszközöket kíván, de ezért a befektetésért cserébe a ház korábban elérhetetlennek tűnő sarkai sem szolgálhatnak tovább hőhídként.

A cellulóz szigetelés szakszerű bedolgozása amellett, hogy hézagmentes és roskadásbiztos, évtizedeken át garantálja a családi ház minőségi hőszigetelést.