PRÉMIUM szint

MESTERHÁZ MINŐSÉGŰ CSALÁDI HÁZAK

Cégünk 2007-ben már a dél-alföldi régió (Kecskemét és környéke) egyik meghatározó generálkivitelezőjeként a Wienerberger Zrt. szerződött partnerévé vált. Ennek köszönhetően az általunk felépített és a Wienerberger Zrt. által útnak indított Mesterház programban meghatározott feltételeknek megfelelő családi házak Mesterház minősítést kapnak. A Mesterház Tanúsító Oklevél birtokában pedig biztosak lehetünk abban, hogy a magyarországi klímához legjobban igazodó hagyományos technológiai eljárásokat alkalmazva felépített házba költözhetünk. Ez magába foglalja a jó hőszigetelésen keresztül, a kiváló nyári és téli hővédelmet, a masszív falakat, ezzel együtt a tartós és értékálló otthon érzését. Mégsem kell lemondanunk a könnyű alakíthatóságról, vagy akár a bővíthetőségről. A Mesterház Minősítést csak azok az otthonok kaphatják meg, amelyek megfelelnek a Wienerberger Zrt. által meghatározott szigorú szerkezetépítési feltételeknek. A Mesterház Programban történő részvétel részleteiről kérjük érdeklődjön a kijelölt kapcsolattartónktól.

Műszaki leírás
 

FÖLDMUNKA

A munkafolyamat első lépéseként felmérjük a talajmechnikai jellemzőket, majd ezek függvényében 40-45 cm szélességben gépi erővel kiemeljük az öntött beton sávalapokat, amit kézi erővel tisztázunk. Ezt követően a lábazati falakat géppel tömörített töltésfölddel választjuk el egymástól, amelyet tömörített kavics záróréteggel fedünk le.

ALAPOZÁS

A teherbíró talajrétegre támaszkodó külső és belső szerkezeti falak alatt 45 cm széles úsztatott sávalapot készítünk, amelyet betonacéllal megerősített vasalással látunk el. Az alapozási munkálatokat akkor tudjuk megkezdeni, ha a telek a következő feltételeknek megfelel: a telek lejtése nem haladhatja meg a 15%-ot; a teherhordó réteg a földfelszíntől mért 90 cm-en belül helyezkedik el; a talajnak áshatónak kell lennie; Minden egyéb esetben egyedi statikai tervet kell készíteni az alapozási munkálatok megkezdése előtt, ami külön árajánlat tárgyát képezi. Bizonyos esetekben - az építtetővel való egyeztetés után - az árajánlatban szereplő alapozási munkák a végösszegből levonásra kerülhetnek.

TEHERHORDÓ ÉS VÁLASZFALAK

Az általunk külső teherhordásra és térelhatárolásra alkalmazott kézi falazóelem a jelenleg elérhető egyik legkorszerűbb megoldás, a Porotherm 30 K tégla Profi habarccsal. Ezt a téglát szokták okostéglának is hívni, hiszen továbbfejlesztett üregszerkezetében a hőnek 98%-kal több utat kell megtennie, mint a hagyományos téglák esetében. Ezt a falazóelemet összesen 11 sor magasságban húzzuk fel, a belső teherhordó szerkezetet pedig vasbeton pillérvázra építjük. A belső válaszfalak 10 cm vastagságú gipszkarton válaszfalakból készülnek, amelyek hanggátló zajszigeteléssel rendelkeznek. A 2 sor magas lábazati fal 30 cm széles LEIER / FRÜHWALD zsalupressz elemekből készül.

FÖDÉMSZERKEZET

Az árajánlat 1 palló födémet foglal magába, ami kiváló minőségű 5/20 cm-es épületfából készül. Az alsó síkot párazáró fólia védi, a mennyezeti gipszkarton lemezborítást pedig glettel és üvegfátyolcsíkkal erősített fa lécváz rögzíti. A gerendákat 25 cm vastag szálas hőszigetelés választja el egymástól. A födémszerkezet kialakítása során felhasznált szárított épületfa rovar-, gomba- és tűzgátló impregnálással készül.

HELYSZÍNI MONOLIT VASBETON ÉS ELŐREGYÁRTOTT SZERKEZETEK

A külső, valamint a belső teherhordó, illetve térelhatároló falak áthidalói előre vagy helyszínen gyártott monolitból készültek. Ezek mellett a további vasbeton szerkezetek (koszorúk, lemezek, pillérek, lépcsők és gerendák) a statikai méretezés alapján készülnek el. Helyszínen kevert, vagy transzportbeton felhasználásával készítjük el a 6 / 15 / 15 hálós vasalású szerelőbetont, ami a lábazati falakra kerül. A szerelőbeton nedvesen tartása / öntözése az építtető feladata, így ennek elmulásztásából fakadó hibákért felelősséget nem vállalunk.

BELSŐ FALFELÜLETEK

A családi ház belső falaira vakolat kerül, amelyet üvegszál erősítésű glettel látunk el. Erre a felületre kerül a kiválasztott színű diszperziós festés. Emellett a belső nyílászárók is tetszőleges színnel lazúrozhatóak.

KÜLSŐ FALFELÜLETEK

A homlokzatot 15 cm vastagságban polisztirollappal szigeteljük, amelyre tetszőleges színben kiválasztott Polifarbe vékonyvakolat kerül. Ezzel az eljárással az elkészült épület megfelel az alacsony energiaigényű házakkal szemben támasztott követelményeknek, ami nagyban csökkenti a fűtésszezon költségeit. Az épület lábazatának kialalításakor 10 cm-es XPS hőszigetelést helyezünk el, hogy meggátoljuk a hőhidak kialakulását.

PADLÓK

A szerelőbeton felületére kerül a talajpára ellen védelmet biztosító 3 mm vastag 1 rétegű lánggal összeolvasztott vízszigetelés. Erre fektetjük a 12 cm vastag (ATN-150) hőszigetelő lapokat, majd PE fólia kerül a 6-8 cm vastag aljzatbetonra. A terasz(ok) és a lépcső(k) padlószerkezete vasalt beton.

- Hidegburkolatok:

A belső helyiségek hidegburkolatai az építtető által kiválasztott burkolólapokból tetszőleges mintázatban ragasztva és fugázva kerülnek elhelyezésre. Hidegburkolattal az előteret (max. 5 m2), a kamrát (max. 5 m2), a fürdőszobát a mellékhelyiséget és a konyhát (max. 10 m2) látjuk el. Fürdőszoba esetében 2.1 m, a konyhában a konyhabútor alsó, és felső része között 0.6 m magasság kerül hidegburkolat a padlólap anyagából vágott szegővel. A többi helyiségben melegburkolatot alkalmazunk. A hidegburkolathoz csempe bruttó 4.500,-Ft/m2 (alapterület+5% vágási veszteség) összegig választható. Ettől drágább alapanyag esetén a kivitelező ennek plusz költségét pótmunkaként számolja el, és a kivitelezés előtt bekéri a megrendelőtől. A terasz és a külső lépcsők esetében egyedi megrendelésre fagyálló, kőporcelán burkolattal is kivitelezhetőek.

- Melegburkolatok:

A belső helyiségek melegburkolatai az építtető által kiválasztott burkolólapokból készülnek, és az ajánlat magába foglalja a szegélyeket, valamint a habalátétes kopogácsökkentő lemezeket is. Egyedi megrendelés esetén akár hajópadló, keményfa, intarziás parketta vagy parafa melegburkolat kivitelezése is megoldható. A melegburkolatok bruttó elszámolási egységára 2.500,-Ft/m2 (szegő + lap), mely ár nem foglalja magába az élvédőket és a burkolatváltókat.

NYÍLÁSZÁRÓ SZERKEZETEK

- Külső nyílászárók:

Az általunk alkalmazott külső homlokzati nyílászárók fokozott hőszigeteléssel, valamint 3 rétegű üvegezéssel rendelkeznek és fehér színűek. A bejárati ajtó biztonsági műanyagból készült és bruttó 100.000,-Ft értékben választható.

- Belső nyílászárók:

A belső ajtók kazettás fenyő, lazúrozott felülettel vagy utólag szerelhető tokos dekorfóliás, kilinccsel (küszöb és küszöbváltó nélkül). Ettől eltérő akár különleges nyílászáró igényeket is előre egyeztetve, szívesen teljesítünk.

TETŐSZERKEZET ÉS TETŐFEDÉS

A családi lakóház tetőszerkezete fa szerkezet, melyet tetőfóliával, ellenléc-léc és kiszellőztető szerkezettel látunk el. A tetőszerkezet favédelmét mártott technológiával végezzük el. A tetőfedés a Dunacenter cég Azurro típusú betoncserép fedésével készül, összesen hat alapszínből választhatunk, és az ajánlat magába foglalja a gerincet és a kezdő elemeket is, valamint tetőszivacsot is.

BÁDOGOS SZERKEZETEK

Csapadékvíz elvezetés céljára horganyzott csatornarendszer készül.

KÖZMŰVEK

Az ajánlatunk nem foglalja magába a víz, a szennyvíz, a gáz és a villany betáplálását a mérőóráktól a családi házig, de az építtetővel történő egyedi megegyezést követően ezeket a munkafolyamatokat is el tudjuk látni. Ez magába foglalja a mérőakna, az óraszekrény stb. kiépítését is.

ÉPÜLETGÉPÉSZET

A családi lakóház fűtése és használati melegvíz ellátása korszerű, turbókéményes, gáztüzelésű, kondenzációs ARISTON típusú 24 KW-os kazánnal és padlófűtéssel készül. A fűtés a kor elvárásainak megfelelően digitális fali termosztáttal szabályozható. A vízvezetékrendszer öt rétegű unipress csővezetékekkel, MOFÉM csaptelepekkel kerül kiépítésre, emellett a szennyvíz elvezetést, valamint a csatornázást KG-PVC lefolyócsővel biztosítjuk. A WC tartályos termék, a kád 140x140 cm-es sarok Acryl vagy 70x170 cm-es lemezkád. A mosógép telepítéséhez 1 db fali csatlakozót helyezünk el az építtető által megjelölt vízkiállással rendelkező helyiségben. A fürdőszobában egy darab mosdó kerül kiépítésre hideg-, és melegvíz kiállással, valamint szennyvíz elvezetéssel. Az egyedi épületgépészeti megoldások kivitelezésében nagy tapasztalattal rendelkezünk, így akár hőszivattyús vagy falfűtés, napkollektor, szauna, jacuzzi, vízteres kandalló vagy cserépkályha kivitelezési igényét is ki tudjuk elégíteni.